2021-05-29 08:58:00• hírek • Szatmár.ro

Mindössze nyolc tanintézmény kezdi a jövő hetet sárga forgatókönyv szerint Szatmár megyében

illusztráció/ freepik.com
illusztráció/ freepik.com

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalban május 28-án tartotta meg heti ülését a vészhelyzeti bizottság. Altfatter Tamás prefektus a közegészségügyi igazgatóság és belügyminisztériumi szervek vezetőivel a tanintézmények május 31. és június 4. között alkalmazásra kerülő forgatókönyveiről tárgyalt.

Mivel úgy Szatmár megye, mint Szatmárnémeti és számos más település megyénkben 1-es érték alatti fertőzöttségi mutatókat produkált az elmúlt 14 napban, a legtöbb tanintézmény zöld forgatókönyvvel, azaz a diákság személyes jelenléte mellett folytathatja az oktatást.

Ugyanakkor ahol a fertőzöttségi mutatók meghaladják az 1-es értéket, sárga forgatókönyvet fognak alkalmazni, mely szerint az óvodásokat, az elemi osztályosokat, valamint a VIII. és XII. osztályosokat, illetve a szakiskolák végzőseit fogadják majd a tanintézmények, míg a többi osztály tanulói online oktatásban folytatják a tanulást.

A tájékoztatás szerint tehát hétfőtől 261 Szatmár megyei tanintézmény zöld, míg 8 tanintézmény sárga forgatókönyvet alkalmaz.

A teljes listát ide kattintva tanulmányozhatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: